Trakasserier! (Eller "Snutarna är fan inte kloka!")
Byråkratäcklen vars verklighetsfrämmande och illa genomtänkta påfund poliserna av någon outgrundlig anledning genomdriver är givetvis tänkta att medräknas i ovanstående utrop.

(Inledningen ovan är en alldeles utmärkt, finstämd och väl avvägd början av denna sida för att omgående uppnå maximal trovärdighet och förståelse för mina åsikter och känslor i frågan. Yeah, right.)Ovanstående utbrotts ursprung härör sig ifrån att följande har hänt inom loppet av ett drygt år:

980323
Färdades i min dåvarande bil, en liten, ganska varvvillig Mazda 323 -81. Kom körande på en mindre väg och skulle svänga åt höger ut på en större. Det var kväll, men torrt väglag (=ljus vägbana) och gatubelysning. Sikten var med andra ord god. Vägen jag svängde ut på var bred, nästan rak (svängde svagt vänster) och fullkomligt otrafikerad. Dessutom var det 70 på samma väg bara 3-4 veckor tidigare. Nu hade dom sänkt hastigheten till 50 och givetvis var snuten därför på plats för att sätta åt folk och håva in sköna slantar till statskassan. Detta faktum var jag dock ännu inte medveten om.

Jag svängde alltså ut åt höger på den större vägen, tyckte att eftersom vägen var tom och bred så skulle motorn få visa vad den kunde, gasade därför rejält på ettan, tvåan och en bit på trean. Sen släppte jag gasen och började motorbromsa eftersom jag strax skulle svänga av åt vänster. När jag började närma mig den korsning där jag skulle svänga och satte på blinkersen, så klev i samma ögonblick en mörk, illavarslande figur ut på vägen och vinkade in mig...

Jaha, tack så jävla mycket. 1000 spänn åt helvete och dessutom körkortet indraget i tre månader. c:a 85km/h på 50-väg.

Back to normal

990302
Färdades på E22:an i västlig riktning genom Blekinge i min Audi 80 GL5E -81. Det var på eftermiddagen i torrt väglag och klart dagsljus, dock utan bländande sol. Tämligen idealiska väderförhållanden med andra ord. E22:an är på den här sträckan ombyggd för inte så länge sen, med växelvis två och ett körfält (totalt tre filer alltså). Som kuriosa kan nämnas att något som verkar vara en naturlag av något slag gör att man nästan alltid är ensam på vägen när den är tvåfilig, och alltid kommer ifatt "sniglarna" när den är enkelfilig. (Man får inte köra om där.) Sålunda kom jag ifatt en bilkö på en enkelfilig sträcka. När det blev tvåfiligt gjorde ingen av bilarna minsta ansats att köra om, trots att samtliga låg så nära varandra att den som ville köra om (dvs jag i det här fallet) inte hade en chans att "plocka" dom en och en utan att behöva tränga sig in emellan dom. Det hade säkert varit populärt. Och trafiksäkert. Not.

Eftersom det var fritt i vänsterspåret och ingen, citat, "stressad-handelsresande-med-nästa-säljmöte-med-provision-i-tankarna-och-hjärtinfarkt-i-blicken-samt-mobiltelefon-i-örat"-typ, slut citat, kom sättande bakifrån så växlade jag ner till trean, blinkade, gick över i vänsterspår och trampade plattan i mattan. En stund tidigare hade en mötande bil blinkat med helljuset, vilket jag inte hade fäst någon större vikt vid just då. Dessutom visste jag ju att snutarna, de gånger de var ute på jakt, brukade stå på en parkeringsficka en bra bit längre fram, där vägen övergått från motortrafikled till "vanlig" väg. Jag var alltså inte på min vakt, och för sent såg jag figuren som stod och siktade på mig från bron som går över E22:an, strax öster om Mörrumsån. Och när jag kom fram till den där förbannade parkeringsfickan så visst stod dom där, och hade mätresultatet klart...

115km/h på 90-väg. Att det var "under omkörning" spelade ingen som helst roll. Att det är dubbla körfält där just för att man ska kunna köra om spelade ingen som helst roll. ("Det är 90 i båda körfälten" med oresonlig, nästan fanatisk underton i rösten.) Att det var torrt väglag, i övrigt gles trafik, en bilkö där dom verkade försöka praktisera analsex automobilt, och att min omkörning var snabb och smidig istället för utdragen och farlig, spelade ingen som helst roll. Snutjävel. :(

Tack så jävla mycket, 1000 spänn åt helvete.

Back to normal

990406 (idag)
Hade varit hemma på lunchen och käkat. Eftersom jag bor bara ett par kilometer ifrån jobbet kör jag rätt ofta hem på lunchrasten. Blev lite sen eftersom jag läste ett par intressanta/roliga inlägg i en newsgroup. Helt och hållet mit eget fel att jag var sen alltså, men jag hade förmodligen kört exakt likadant även om jag hade haft gott om tid. Jag färdades alltså längs Borgmästarkajen i Karlskrona, i riktning in mot centrum. Vägen är rak och bred, många kör t o m ännu fortare än jag där. (Särskilt taxi och bussar. Har dom generell dispens???) Den huvudsakliga cykel- och gångbanan som går längs ena sidan är avskild från vägen med en några meter bred gräsremsa med träd och buskar på. Det finns även en något mindre trafikerad trottoar på andra sidan, den sida som är längst ifrån när man färdas in mot centrum.

Vid det här tillfället befann sig de fotgängare, bilister och andra trafikanter som över huvud taget var i närheten, på betryggande avstånd ifrån mig, den fortkörande, allmänfarlige brottslingen. Väglaget var torrt, det var som sagt mitt på dagen och sikten var god. Gissa vad som hände...

Uppmätt hastighet: hissnande SEXTIOEN kilometer per timme på 50-väg. 800 spänn åt helvete, tack så jävla mycket. :(

Den här gången blev jag så trött på skiten att jag vägrade erkänna förseelsen, efter att först ha försäkrat mig om att jag åtminstone inget hade att förlora på denna manöver. Varför göra det lätt för dom?

Back to normal


UPP TILL KAMP MOT TRAKASSERIERNA AV OSS GASGLADA!

DET BÖRJAR BLI JÄMFÖRBART MED HETS MOT FOLKGRUPP. :(


Lite funderingar

Samma dag jag blev tagen på motorvägen, fast några timmar tidigare, räddade jag mer eller mindre livet på en gubbfan som svängde åt vänster där man inte fick svänga vänster, tvärs över dubbla heldragna linjer, rätt ut framför näsan på mig. Hade jag inte nitat kunde han mycket väl dött eller åtminstone blivit skadad. Tur också att bilen bakom mig han bromsa/väja, annars hade kanske jag råkat illa ut. (Whiplash, ni vet...)

Senare samma dag (på väg hem efter motorvägsincidenten) var det dags igen. En bil körde rätt ut precis framför näsan på mig för att hinna före bilen som kom från andra hållet, eller nått.

(Varför ser man så sällan poliserna kolla sånt här???)

Noteras bör att halvljuset fungerar utmärkt på min bil och att jag vid båda tillfällena höll fullt laglig hastighet.

Men säg nu inte "tänk då vad som hade hänt om du hade kört för fort", för faktum är att jag, åtminstone vid den sistnämnda incidenten, faktiskt körde för fort strax innan. (Dock innan korsningen kom inom synhåll, så hans/hennes dumdristiga manöver berodde inte på att jag "dök upp så snabbt", för det gjorde jag inte.) Grejen är att jag, till skillnad från allt för många andra, försöker anpassar hastigheten efter omständigheterna... Är det fri sikt och fri väg är det OK att gasa på, är det inte fri sikt/väg så tar man det lugnare. Hur jävla enkelt som helst, men ändå ska jag straffas för mitt körsätt. Samtidigt kan andra "hålla laglig hastighet" och därför vanligen inte åka dit, även när dom färdas på ställen där man snarare borde köra betydligt långsammare än vad som står på skyltarna...

Förresten, två enkla regler som borde finnas men som saknas är följande, som jag själv brukar försöka efterleva:

1. Håll avstånd eller kör om.
2. Gasa på eller släpp förbi.

Det finns massor av mer eller mindre lyckade beteenden i trafiken, ordinär fortkörning är vanligen inte ett av de värre. Använd de begränsade resurser som finns till lite mer än att bara försöka håva in pengar, för fan. När man dessutom vet att Sveriges trafikanter betalar in stora pengar och i gengäld allt för ofta får usla, många gånger livsfarligt konstruerade och/eller dåligt underhållna vägar, så börjar man bli lite smått irriterad. Särskilt när vägverkspampjävlarna oftast kommer undan, samtidigt som "vanligt folk" ska sättas åt i all evighet, amen.

JAG GILLAR INTE AUKTORITETER, SÄRSKILT INTE NÄR DOM HAR FEL!

En sak till:
ÅTTIO PROCENT SKATT PÅ BENSIN? Är ni inte riktigt friska i skallen, pampjävlar? (Men visst, det går ju an för er som har råd ändå, och dessutom oftast har fri bil, fri bensin, fria allmäna transportmedel dygnet runt och dessutom bor nära jobbet... Idioter.)

Back to normal


Copywrong till mej själv. Senast modifierad 1999-04-22.

Page loaded 570 times since mars 02 2005
Totally 518 visits (1 today, 1 this week, 3 this month, 23 this year)