Varför “FRA-lagen” är en riktigt usel idé:

Ok, det jag tänker skriva nu är säkert inte unikt på något vis… men det är iallafall mina egna spontana funderingar i frågan, med högst marginella influenser ifrån andra håll (eftersom jag inte orkat harva runt på forum och bloggar i någon större omfattning…)

Here we go:

“FRA-lagen” är en riktigt riktigt usel idé, eftersom den absoluta majoriteten av de individer man säger sig vilja komma åt (terrorister och andra oönskade element) lär använda kryptering. De som inte gjort det hittills lär ju börja nu… (Hela världen vet ju om och förundras över vad de dumma svenskarna hittat på nu.) …Och de som inte krypterar lär använda eget kodspråk (“PS. Ta med ett par sexpack öl till jobbet i Stockholm, ok?”) vilket gör att hela övervakningsidén blir ett slag i luften mot de presumtiva målen.

Man lägger alltså en massa tid och pengar på att bygga upp ett system som inte kommer att kunna användas till det det är avsett för.

Så jävla dumma kan de väl inte vara? Några stycken kanske, men allihop? Knappast…

Så vad ska de då ha skiten till?

Well… Många har hänvisat till Orwells “1984″ och det är nog inte så långt ifrån sanningen. Man vill utöka sina kontrollmöjligheter över undersåtarna helt enkelt.

Problemet är egentligen inte det man säger sig vilja använda systemet till, utan det som det kan användas till. Man bygger upp ett övervakningssystem “för att jaga terrorister”, men tänker inte på (eller skiter i, eller håller käft om det man mycket väl vet), att systemet lika väl skulle kunna användas mot folket i allmänhet, inte bara terrorister och liknande.

Vad är så hemskt med det då? Har man inget att dölja är det väl inget att oroa sig för?

Som jag skrev på annat håll:

“Problemet är väl kanske inte så mycket de påstådda intentionerna, utan att man bygger upp ett komplett övervakningssystem som kanske kommer att användas på ett bra sätt, även i framtiden……. kanske inte.

Du har ingen aning om hur den politiska (eller för den delen militära) situationen är i Sverige om 5 eller 10 år. Du kan tro, hoppas och anta att det kommer att vara ungefär som nu… men du kan inte veta.

Du är kanske inte rädd för geväret så länge det är pappa som håller i det, men om situationen förändras? Om din mentalt instabile och extremistiske kusin får tag på det? Då önskar du nog att ni aldrig hade skaffat det där jäkla geväret…”

There you have it.

Regeringen bygger ett vapen utan att veta vem som kommer att hålla i det om 10 år.

Och jag är försenad till jobbet (praktikplatsen), så nu har jag inte tid att kämpa mot överheten längre. Och övriga folket är väl upptagna med att titta på dokusåpor och nyktra till efter midsommarfirandet. Panem et circenses.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin says GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why GD image support is not enabled for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin says imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why imagepng function is not enabled for PHP.